Home 9 Voorbespreking

Voorbespreking: leg uw uitvaartwensen vast

Nadenken over uw eigen uitvaart: het is iets wat u liever niet doet. Toch is het verstandig om uw uitvaartwensen vast te leggen tijdens een voorbespreking. Dit is niet alleen fijn voor uzelf, maar ook voor nabestaanden. Zo kunt u de uitvaart geheel naar uw persoonlijke wensen inrichten, wat ervoor zorgt dat het afscheid echt bij u past. 

We komen graag bij u langs (of u komt bij ons) om uw uitvaartwensen in kaart te brengen tijdens een voorbespreking. We vertellen u dan wat er allemaal mogelijk is en wat dit gaat kosten.

Neem nu contact op

Wat is een voorbespreking?

Tijdens een voorbespreking worden uw uitvaartwensen in kaart gebracht. Samen met een uitvaartverzorger bespreekt u hoe u uw uitvaart voor zich ziet. Waar wilt u dat de uitvaart plaatsvindt? Wie wilt u uitnodigen? En welke andere details zijn voor u belangrijk?

Tijdens een voorbespreking worden verschillende zaken besproken, waaronder de keuze voor begraven of cremeren, het type ceremonie en persoonlijke elementen die u graag zou willen toevoegen. Het doel van deze bespreking is om een plan te maken dat uw wensen weerspiegelt, zodat uw nabestaanden precies weten hoe u uw afscheid voor ogen heeft.

Bovendien krijgt u een helder overzicht van de te verwachten kosten, zodat u en uw nabestaanden precies weten waar ze aan toe zijn en niet voor financiële verrassingen komen te staan. Meestal kijken we ook de verzekeringen na. U weet dan op welke vergoeding u kunt rekenen en wat er eventueel nog bij gespaard of verzekerd moet worden.

Waarom uitvaartwensen vastleggen?

Uitvaartwensen vastleggen kan lastig zijn. Niemand denkt graag na over zijn of haar eigen uitvaart. Toch is het in veel situaties belangrijk om te doen. Het geeft veel rust, zowel aan u als uw nabestaanden.

Fijn voor uzelf en nabestaanden

Voor uzelf is het fijn om uw uitvaartwensen vast te leggen. Zo weet u dat uw uitvaart wordt geregeld op de manier die u zelf wilt. Daarnaast is het ook erg fijn voor nabestaanden. Zij weten na uw overlijden precies wat ze moeten regelen en hoeven zelf geen moeilijke keuzes meer te maken. Hierdoor kunnen ze zich focussen op het rouwproces.

 

Persoonlijk afscheid

Een voorbespreking helpt bij het creëren van een persoonlijk afscheid dat echt bij u en uw nabestaanden past. Door uw wensen vast te leggen, zorgt u ervoor dat de ceremonie, muziek en andere details passen bij uw persoonlijkheid.

 

Onverwachte kosten voorkomen

Tijdens een voorbespreking worden ook de verzekeringen en de verwachte kosten bekeken. U ontvangt een duidelijk overzicht

 

Het geeft rust

Uitvaartwensen vaststellen tijdens een voorbespreking geeft rust. U weet dat alles goed geregeld is, wat het ongeveer gaat kosten en dat uw nabestaanden niet met onduidelijkheden worden opgezadeld. Dit neemt zorgen weg, zowel bij u als uw naasten.

Verslag voorbespreking

Een van onze uitvaartverzorgers komt graag bij u thuis langs om uw uitvaartwensen te bespreken. Daarnaast kan een voorbespreking ook bij ons of op een andere locatie die u prettig vindt plaatsvinden. 

Na de voorbespreking ontvangt u van ons een gedetailleerd verslag van uw uitvaartwensen en de bijbehorende kosten. Dit verslag kunt u bewaren bij uw belangrijke documenten, zoals uw verzekeringspapieren. Op deze manier kan het eenvoudig teruggevonden worden bij een overlijden. Wij bewaren tevens een kopie van het verslag, zodat uw wensen altijd beschikbaar zijn.

Uiteraard kunnen uw uitvaartwensen op elk moment aangepast worden, mocht u later van gedachten veranderen over bepaalde details van uw uitvaart.

Waar kan ik alvast over nadenken?

Wilt u een voorbespreking plannen? Dan kunt u alvast nadenken over enkele belangrijke zaken. Uiteraard helpen wij u hierbij en informeren wij u over alle mogelijkheden. Zo weet u zeker dat u niets over het hoofd ziet.

 • Cremeren of begraven
 • Keuzes voor een uitvaartverzorger
 • Locaties
 • Informele of formele uitvaart
 • Klein of groot
 • Kist
 • Urn
 • Muziek
 • Catering
 • Kaarten
 • Rouwvervoer

Voorbespreking aanvragen

Wilt u uw uitvaartwensen vastleggen? Vraag een voorbespreking aan via het contactformulier op de website. U kunt daarbij ook uw voorkeur voor een uitvaartverzorger aangeven. U kunt ook direct contact opnemen via 050 – 211 1991. Meer informatie over uitvaartkosten? Kijk op de website van Eerlijke Uitvaarten